Strava ....
Tato část našeho Webu je o stravě, ale zmíníme tu i další věci, jako omezení používané chemie při osobní hygieně, samoléčení v přírodě, co jíst v postapokalyptických dobách konce civilizace a jiné důležité informace.
Tak šup, jdeme na to!
Embraha
Naše lidská těla byla stvořena v ideálním stavu k příjmu tzv. Embrahy ze slunce. Tuto schopnost zatím ale většina z nás, resp. našich těl nemá.
Proto se musíme živit klasickou stravou.
Výživa tzv. Embrahou probíhá přes oči, kterými se díváme přímo do slunce. Jsme přitom bosí a stojíme přímo na Zemi.
Veganství
Většina z nás jsme vegani, tj. nejíme nic živočišného původu, jen rostlinného a dále nejíme ani nic, co vzniklo otročením a okradením jiných tvorů. Takže nejíme ani med, šneky, mořské plody, atd.
Důvodů pro to je celá řada. Hlavní je ale asi naše vnitřní přesvědčení, že v tomto prostoru funguje kon "
akce a reakce" .
Dokud budou jatka, na kterých lidé zabíjejí zvířata, živé bytosti, budou i války, ve kterých budou masakrování a zabíjeni lidé.
Dokud budou velkochovy zvířat kvůli jejich mléku, vajíčkům, vlně atd... kde budou zvířata držena v nesvobodě, otroctví a budou okrádána o své produkty, které měli sloužit jejich potomkům/mláďatům,
budeme i my lidé drženi v nesvobodě a v otroctví.
Další pohled na to může být, že "
jsme co jíme" . Pokud budeme jíst živočišnou stravu, kdy kuřata, prasata nebo ryby se dožívají věku několika málo let, maximálně málo desítek let, soudný člověk asi těžko může čekat,
že z tohoto genetického stavebního materiálu s krátkou životností obnovíme kvalitně naše těla, aby se v plném zdraví dožila sta a více let.
Veganská strava by měla být pokud možno syrová (tzv. raw food), abychom nepřišli o vitamíny, enzymy a vlákninu v rostlinách a plodech obsaženou.
Ráno bychom po celonočním půstu měli začít ovocem, ve kterém jsou sacharidy pro rychlé dodání energie tělu. V poledne můžeme pokračovat se zeleninou nebo už něčím s bílkovinou.
Základem rostlinných bílkovin jsou luštěniny (čočka, hrách, fazole, cizrna).
Protože rostlinná strava nemá dostatek tuků a díky tomu se můžeme cítit unaveni, je dobré na to myslet a jíst hodně nesolených ořechů (vlašské, lískové, kešu, para ořechy ... střídejte je !).
Je také dobré mít co nejkratší tzv. okno kdy přes den jíte. Nejlépe maximálně 8 hodin, aby mělo tělo po jídle dostatek času na regeneraci a zpracování potravin (půst) ...
viz toto video z YouTube ... Trochu lepší ... ![](images/yt-icon.png)
Ve svém okolí bychom si měli najít zdroj čistých neotrávených potravin od tuzemských prvovýrobců / pěstitelů. Spoléhat se na nadnárodní řetězce, které nás zásobují
ovocem a zeleninou, která může být geneticky modifikovaná, není v dnešní době úplně dobrý nápad. Je tedy dobré si buď začít pěstovat ovoce a zeleninu na vlastní zahrádce,
nebo si udělat seznam pěstitelů a zemědělců ve Vašem okolí a rychle se při nákupech přeorientovat z hyper/super marketů na tyto tuzemské soukromé pěstitele.
Pro inspiraci dáváme k nahlédnutí náš seznam pěstitelů:
Seznam zemědělců / dodavatelů , okres Hradec Králové |
Název pěstitele |
Adresa |
Kontakt |
Web stránky |
Sortiment |
![ZD Libčany](images/logo-libcany.svg) |
Libčany 230 503 22 |
info@zdlibcany.cz
777 791 621-prodejna |
www.zdlibcany.cz |
hrušky, jablka, třešně, brambory, cibule |
![ZD Všestary](images/zd-vsestary_logo.png) |
Rozběřice 18 503 12 |
sekretariat@vsestary.cz
495 458 113 |
www.vestary.cz |
cibule, brokolice, sladovnický ječmen, pšenice |
![Agrodružstvo Lhota pod Libčany](images/agrodruzstvo_lhota-logo.jpg) |
Lhota pod Libčany 182 503 27 |
voltr@agrolhota.cz
495 585 401 |
www.agrolhota.cz |
jahody, čekanka, pšenice |
Lužanská zemědělská a.s. |
Lužany 197 507 06 Lužany |
luzanska@luzanskazemedelska.cz
493 597 403 |
www.luzanskazemedelska.cz |
jablka, švestky, višně, brambory, obiloviny |
![ZD Dolany](images/zddolany-logo.png) |
Dolany 57 552 01 |
zddolany@zddolany.cz
736 633 192-prodejna |
zddolany.cz |
mák, hrách, jablka, hrušky, švestky |
![Prodejny RYNEK](images/Prodejny-RYNEK.png) |
Zemědělská 897/5 500 03 Hradec Králové |
hk@agrorynek.cz
731 618 630 |
www.agrorynek.cz |
produkce z AgroNechanice (berou Sodexo karty/stravenky) |
![HAK Plotišťská zelenina](images/HAK-logo.png) |
Náchodská 198 Plotiště nad Labem 500 03 Hradec Králové |
info@zdravazelenina.cz
777 555 346-prodejna |
www.zdravazelenina.cz |
brambory, mrkev, celer, petržel, červená řepa, cibule, saláty, sezónní zelenina |
![VH Agroprodukt](images/VH-produkt-logo.png) |
Piletická 17/15 500 03 Hradec Králové 3 |
obchod@vhagroprodukt.cz
495 211 513 - 514 |
www.vhagroprodukt.cz |
brambory, celer, cibule, jahody, mrkev, petržel |
![TERNO](images/logo-terno.svg) |
Bratří Štefanů 994 500 03 HK-Slezské Předměstí |
donat@jednotacb.cz
495 800 250 |
www.terno.cz |
kompletní sortiment ovoce, zelenina (berou Sodexo karty/stravenky) |
Farma Polák |
Lochenice 43 503 02 Předměřice nad Labem |
farmapolak@seznam.cz
774 656 889-prodejna |
ceskebrambory.cz |
cibule, česnek, brambory, zelí |
Název pěstitele |
Adresa |
Kontakt |
Web stránky |
Sortiment |
Seznam zemědělců / dodavatelů , okres Pardubice |
Název pěstitele |
Adresa |
Kontakt |
Web stránky |
Sortiment |
![ZD Bratranců Veverkových Živanice](images/ZOD-Zidvanice.png) |
Žvanice 206 533 42 Živanice |
zod.zivanice@worldonline.cz
466 921 543 |
www.zodzivanice.cz |
semeno slunečnice, balíky sena |
![Agro Trade ZD Staré Čívice](images/AGRO_Trade-Stare_Civice.png) |
Přeloučská 252 530 06 Pardubice 6 |
info@tradeagro.eu
466 970 166 |
www.tradeagro.eu |
??? |
V záložce
Prostor se jako bonus dočtete i o Thoftově učení spolupracujících úrovní vědomí. Teď jen malá ochutnávka:
Zvířata a lidé byli vytvořeni ve třetí a čtvrté úrovni vědomí, aby byli doplňkem druhé úrovně vědomí, ve které jsou rostliny a stromy.
Všechny vyšší úrovně vědomí v sobě mají nástroje, jak komunikovat s nižšími úrovněmi vědomí.
Tak například zvířata i lidé jsou pro komunikaci s druhou úrovní vědomí, tj. se stromy a rostlinami, vybavení dýchacím ústrojím, trávicím traktem a nervovou soustavou.
Všechny tyto tři části našich lidských a zvířecích těl fungují doplňkově k rostlinám a stromům.
Dýchání ... to co zvířata a lidé vdechují a spotřebovávají při dýchání, tj. kyslík, je odpadem opačné/doplňkové funkce ...
fotosyntézy u rostlin a stromů.
A opačně.
Co rostliny a stromy při fotosyntéze spotřebovávají jako vstupní produkt CO
2
je odpadem vydechovaným z lidských a živočišných těl při zpracování potravy a svalové aktivitě našich těl.
A opačně.
Co lidé a zvířata pro svoji činnost potřebují jako vstupní produkt O
2 , to rostliny a stromy vytvářejí ve fotosyntéze.
Stejné je to i s
trávícím ústrojím. Naše exkrementy jsou potravou pro rostliny a stromy a my naopak jíme jejich plody a části,
které jsou jejich produktem činnosti.
Obdoba je i
nervová soustava.
Rozsáhlá síť propojení kořenů rostlin a stromů v zemi působí uklidňujícím dojmem na naši nervovou soustavu. Je prokázáno, že tam, kde chybí les a rostliny,
jsou lidé mnohem agresivnější a nevyrovnanější.
Pro zajímavost ... první úroveň vědomí jsou kameny, skály, voda, vzduch. V této úrovni vědomí probíhá komunikace vibracemi.
Jak druhá úroveň vědomí stromy a rostliny, tak i třetí a čtvrtá úroveň vědomí, tj. zvířata a lidé, mají nástroje pro komunikaci s první úrovní vědomí a jejich vibracemi.
U stromů je to dřevo, kmen,větve a kořeny, kterými umí strom zachytit vibrace kamenů, vody nebo vzduchu z první úrovně vědomí.
Člověk a zvířata k tomu mají kostru s lebkou.
Živá voda z lesních studánek
Přes 70% našich těl tvoří voda. Je proto naprosto nezbytné se vodou zabývat. Pro tělo je potřebná technologicky neupravená a nekontaminovaná čistá živá voda
z lesních studánek s tekoucí vodou, ve které byla voda přečištěna přes zem a kořeny stromů.
Je potřeba začít pít, ale i vařit z čisté přírodní studánkové pramenité živé vody, ideálně z nějaké lesní studánky, kde není široko daleko žádné pole, skládka nebo uložený odpad.
Když máte tu možnost se v pramenité vodě i koupat, jen dobře.
Na
![](images/mapy-logo-small.svg)
mají do map zaneseny i prameny a studánky.
Když si mapu přiblížíte ve větším detailu, uvidíte modré značky pro označení pramenů nebo studánek,
jako třeba na tomto odkaze:
![](images/Krnovice-studanka.png)
Další možností je vyhledat si pramen nebo studánku, která je Vám nejblíž, na těchto stránkách:
Výběr záznamů | Národní registr pramenů a studánek (estudanky.eu)
Poznámka:
Studánka nebo pramen, by měl mít tekoucí vodu ! Vodu je třeba pít studenou ... 4-7 st.C !!! Tak studená studánková voda nastartuje regeneraci a obnovu schopností
Vašeho těla.
Postapokalyptické zdroje potravin a živin. Marek Chlíbek "Dago" ![](images/yt-icon.png)
Následující videa jsou z
YouTube kanálu Marka Chlíbka, alias Dago.
Marek je celoživotní bojovník, voják tělem i duší, vlastní Army shop a zabývá se mimo jiné radami a návody pro přežití v postapokalyptických dobách konce civilizace.
První jeho video je o několika možnostech úprav žaludů, aby se dali jíst. Žaludy z dubů jsou celoročně dostupná potravina, které se když víte, kde duby rostou, dá rychle nasbírat velké množství.
Žaludy jsou v zásadě ořechy. Chutí mají nejblíže k ořechům lískovým. Žaludy byly základem potravy našich dávných předků a jsou významnou součástí jídelníčku lesní zvěře. Dají se jíst jak samostatně,
tak se z nich dá uvařit kaše nebo umlet mouka a upéct chleba. Jejich hlavním a jediným problémem je velká hořkost v syrovém stavu. Marek Chlíbek Vám v následujícím svém videu prozradí,
jak na žaludy, a jak přežít na žaludech ... ![](images/yt-icon.png)
Poznámka: Mějte s Markem trpělivost. Je moc upovídaný, a než ze sebe nějakou důležitou informaci dostane, namluví toho kopec o ničem.
Tak o žaludech už víme, teď budou následovat 4 videa Marka Chlíbka o potravě z rostlin, které lze získat i ve městě:
Osobní hygiena bez chémie
Naší šišince mozkové, která je jednou z nejdůležitějších součástí našeho hmotného těla pro mimosmyslové vnímání a komunikaci s "prostorem" ,
nedělá vůbec dobře ta spousta chemie a jedů, kterými nás naši "Loutkovodiči" zcela záměrně obklopují, abychom se jen tak neprobudili a
neutíkali jim z otroctví. Proto je dobré se zajímat o to, jak co nejvíce snížit příjem a kontakt našeho těla s jedy a chemií.
O veganských potravinách a přírodní studánkové vodě jsme se už zmínili, teď se podíváme na chemii a jedy v naší osobní hygieně:
Poznámka:
pokud budete jedlou sodu nebo kokosový olej nakupovat v lékárně (viz odkazy výše), tak doporučujeme si to u nich objednat přes jejich eshop a vyzvednout si to
a zaplatit ve vybrané lékárně. Když tam příjdete rovnou bez objednání, vnutí Vám lékárnice nejdražší možnou alternativu .... jede na provize a kšeft je kšeft, o zdraví jim jde až na posledním místě... 😀
Kilové balení jedlé sody a kokosového oleje Vám vystačí na několik let.
Bonus na závěr této části ... léčení pránou, sluncem a Zemí
V našem materialistickém hmotném světě založeném na konzumu a zábavě se můžeme skoro spolehnout na to, že jestli na něčem někdo nadělal velké peníze, tak to pro zdraví lidí moc dobré není.
Typickým příkladem je náš národní kapitalistický hrdina Tomáš Baťa. Obul půl světa do svých bot a vydělal tak hromadu peněz. Oddělil přitom chodidla lidí od Země, která je prostřednictvím chůze bosých chodidel jejich nohou uzdravovala a léčila.
Stejně tak byznys s UV brýlemi chránícími oči před sluncem. Tedy před léčivou uzdravující pránou ze slunce, do kterého bychom se měli dívat přímo očima bez brýlí, protože oko je okno do duše a kam nechodí slunce, tam chodí lékař!
No a protože potřeba lékaře znamená peníze, kšeft a byznys, lékaři Vás určitě nebudou přemlouvat, abyste brýle proti slunci nenosili, ale právě naopak. Budou Vám je jak o život doporučovat.
Takže za nás, Vám vřele doporučujeme, choďte co nejvíce bosí po zemi i trávě a jak můžete, dívejte se při tom přímo, a to bez slunečních brýlí, do slunce. Budete zdraví, nabití energií, vitalitou a dobrou náladou.
Slovy našeho bývalého premiéra Paroubka: "A přátelé, kdo z Vás to má ! "😀
Sláva Rodu!